Emelési technológia, amely javítja az ergonómiát

Kevesebb terhelés, kényelmesebb emelés

Ergonómia

A fájó hát vagy váll gyakran annak az eredménye, hogy a munkahely vagy a munkakörnyezet nincs ergonómiailag megfelelően kialakítva, és így megnő az izmok és izületek megterhelésének vagy sérülésének kockázata, amelyet a túl nehéz tárgyak emelése, a helytelen munkapozíció vagy a magasban történő munkavégzés okozhat.

sérülés megelőzés

Nagy tapasztalat

Több, mint 30 év alatt a Pronomic olyan emelési technikákat dolgozott ki, amelyek segítenek megelőzni a megerőltetésből fakadó sérüléseket és javítják a munkavállalók közérzetét. Az elektromos, mobil emelőkocsik segítenek abban, hogy az emelés jó hatásfokú és ergonomikus legyen, amellett hogy, nagymértékben javítják is az elvégzett munka hatékonyságát. Ezenkívül a megfelelő felszerelés csökkenti a húzódásos sérüléssel járó baleseteket, valamint a személyzet és az áruk sérülésének kockázatát.

Megnövekedett ergonómiai követelmények

Az ipar egyre magasabb ergonómiai követelményeket ír elő az emelőberendezésekkel kapcsolatban a kézi anyagmozgatás terén. A Pronomic különböző megoldásai segítenek az áruk megfelelő kezelésében, szállításában, hordozásában, tolásában vagy húzásában. A Pronomic figyelembe veszi a Munkavédelmi és Foglalkoztatás – felügyeleti Hatóságok útmutatásait az emelési technikákkal és az emelőberendezésekkel kapcsolatban. Az emelőgépek esetében nem csak a teher tömegéről és az emelés gyakoriságáról van szó, hanem olyan tényezőket is figyelembe veszünk, mint a kezelőszervek magassága és mérete, a manőverezéshez szükséges erő, valamint a hatótávolság és a megfelelő hozzáférés biztosítása a tárgyak felvétele és elhelyezése során.

Hogyan lehet megelőzni a megerőltetésből fakadó sérüléseket és a baleseteket?

A feladatok elvégzéséhez gyakran több erő szükséges, mint gondolná. Sérüléseket okozhat, ha a szükséges erő túl nagy a test egyes részeinek (például izmok, inak vagy ízületek) terherbírásához képest. A deréktáji fájdalom a leggyakoribb, de vállfájdalom is felmerülhet kézi anyagmozgatás során. Növeli a sérülés kockázatát, ha az emelést megdöntött, hajlított vagy csavarodott munkapozíciókban végzik. Kerülni kell a nagy tömegek emelését, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a test egyes részei túlterhelődnek. A 25 kg-nál nagyobb kézi emeléseket általában nem is szabadna végrehajtani, mivel nagy a megterheléses sérülések veszélye, és ezek a nagy tömegek balesetek esetén veszélyeztetik a személyzetet. Bebizonyosodott, hogy akár egy 5-10 kg-os súly emelése is megerőltetésből fakadó sérüléseket okozhat.

Az emelési technikák tárgyalásakor gyakran elhanyagolják az időből fakadó nyomást, ami növeli a sérülések kockázatát, mivel a stressz növeli a test feszültségét és a gondatlanság kockázatát is. A Pronomic mobil emelőkocsijainak egyedi megoldásai hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik a műveleteket, ami jó kiindulópont a stressz csökkentésére.

A Pronomic hozzájárul a hosszú rehabilitációs időszakok és a betegszabadság magas költségeinek csökkentéséhez azáltal, hogy kiváló emelési technológiát kínál.

A Munkavédelem Foglalkoztatás - felügyeleti Hatóság rengeteg tippet ad

A magyarországi Munkavédelmi Hatóság rendszeres jelentése szerint a betegszabadságok leggyakoribb kiváltó oka a mozgásszervi megbetegedésekhez kapcsolódik. Az elmúlt években az összes betegszabadság 40 százaléka összefüggésben volt a törzs sérülésével. A Pronomic a Magyar Munkavédelmi Hatóság weboldalát, valamint az ergonómiára vonatkozó utasítások betartását ajánlja a mozgásszervi betegségek megelőzésére. Néhány dokumentumot mellékeltünk az ergonómia-menedzsment támogatásához és a kézi anyagmozgatással kapcsolatos kockázatok értékeléséhez.

Kapcsolatfelvétel / Ajánlatkérés

deko logo

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk ügyfeleinknek.